Startpagina Akkerbouw

Stadslandbouw: waar blijft het succes?

Tegen 2050 zal twee derde van de wereldbevolking in steden wonen. We moeten dus meer voedsel in de stad gaan produceren. Tijdens de coronapandemie hebben we gemerkt dat lokaal voedsel kopen belangrijk is. Experten zijn er zeker van: stadslandbouw heeft potentieel. Toch zijn er heel wat struikelblokken die de toekomst van stadslandbouw in de weg liggen. Wat zijn de moeilijkheden? En waar blijft het succes?

Eerst en vooral is het belangrijk om het begrip goed af te bakenen. Stadslandbouw is zowel het telen, oogsten als afzetten van voedsel in of in de nabijheid van een stad.

Ook veeteelt en het kweken van vissen voor consumptie in de stad kan je als stadslandbouw zien. In moestuinbakken, op daken, in kelders of zelfs in kleine ruimtes kan voedsel geproduceerd worden.

Is duurzaamheid dan de enige functie van stadslandbouw? Neen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken