Startpagina Akkerbouw

Argentinië wil export stimuleren met behulp van ’sojadollar’

De Argentijnse centrale bank wil het boeren gemakkelijker maken om sojaproducten te exporteren. Dat wil het onder andere doen door de boeren Amerikaanse dollars onder gunstigere voorwaarden te laten verkrijgen dan de officiële wisselkoers. De Argentijnse kranten La Nación en Clarín omschreven de maatregel al als de ‘sojadollar’. Die zou vanaf 31 augustus beschikbaar zijn.

Leestijd : 1 min

Argentinië is een belangrijke producent en exporteur van landbouwproducten zoals graan en soja. De landbouwsector is er goed voor circa 70% van de valutaopbrengsten van het land.

De landbouwers klagen echter over hoge belastingen, valutabeperkingen en inflatie. Vele producten hebben daarnaast met hoge exportheffingen af te rekenen.

Argentinië bevindt zich in een ernstige economische en politieke crisis.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Ben Muyshondt is de nieuwe voorzitter van Belgapom

Aardappelen Het bestuur van Belgapom heeft eenparig Ben Muyshondt, CEO van Pomuni, aangesteld als voorzitter van Belgapom voor de periode 2023-2026. Ben Muyshondt volgt Marc van Herreweghe op die sinds 2018 de organisatie leidde. Hij wordt bijgestaan door 2 ondervoorzitters: Hannelore Raes van Agristo en Bart Nemegheer van Aardappelhoeve.
Meer artikelen bekijken