Startpagina Groenten

Van bij de Bio-Hoeve: een ultravers groentepakket van Kempische kwaliteit

Marc Naets en zijn zoon Jaan kunnen zichzelf de pioniers van het groentepakket noemen. Van een zakje groenten voor de vrienden, rolde Marc het idee verder uit naar groentepakketten. Die verdelen ze via zo’n 50 afhaalpunten tussen Antwerpen, Aarschot en de grens met Nederland, in heel de Kempen dus. “Het is een voltijdse bezigheid, maar ik hou ervan om tussen mijn groenten op het veld te staan”, vertelt Marc op zijn Bio-Hoeve in Westerlo.

M arc Naets werd geboren als een echte boerenzoon uit de Kempen. Zijn ouders hielden koeien, maar Marc en zijn toenmalige vrouw Lea kozen voluit voor de groenteteelt. “We wilden iets doen in de boerenstiel. Een bedrijf overnemen zagen we niet zitten vanwege het benodigde kapitaal. We kochten daarom een boerderij in Westerlo om te tuinieren”, vertelt hij.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken