Startpagina Nieuws van maatschappijen

Facelift voor de OptiDuo voeraanschuifrobot van DeLaval

DeLaval introduceerde in 2018 wereldwijd de OptiDuo voeraanschuifrobot. Sindsdien is de voeraanschuifrobot met vijzel niet meer weg te denken uit de stal. Nu komt DeLaval met een facelift van de succesvolle OptiDuo.

Leestijd : 2 min

DeLaval is wereldmarktleider op het vlak van melkwinningsapparatuur en oplossingen voor de melkveehouderij en maakt duurzame voedselproductie mogelijk, rekening houdend met melkkwaliteit en oog voor dierwelzijn.

Het bedrijf ontstond meer dan 135 jaar geleden in Zweden toen uitvinder Gustaf de Laval de melkseparator patenteerde. Vandaag is DeLaval actief in meer dan 100 landen en biedt werk aan meer dan 4.500 medewerkers.

In de afgelopen 4 jaar is de OptiDuo op veel Europese bedrijven één van de beste arbeidskrachten gebleken op het (melk)veebedrijf.

Altijd vers voer

Dankzij de DeLaval OptiDuo hebben de koeien altijd toegang tot vers ruwvoer. De roterende vijzel met dubbele spiraal zorgt ervoor, dat het voer niet alleen wordt aangeduwd, maar ook wordt ververst. De aandrijving met variabele snelheid zorgt er tevens voor, dat de meeste voersoorten luchtig en gemengd voer het voerhek wordt geschoven.

De vijzeltechniek heeft enkele voordelen:

· Aanzienlijk hogere voeropname, wat bijdraagt aan gezonde koeien en hogere melkproductie tot wel 3 l extra per koe per dag.

· Een beter koeverkeer in de stal en daarmee een betere loop op de melkrobot.

· Een hoger en beter gespreide voeropname resulterend in een stabielere pens en een efficiëntere omzetting van je voer naar melk.

· Smakelijker voer, waardoor betere opname en minder restvoer.

Facelift

Na deze zomer krijgt de OptiDuo een nieuwe kleurstelling. “We geven de OptiDuo nu een meer premium DeLaval-look”, aldus Ludo Bols, Market Solution Manager Feeding in de Benelux. “De blauwe covers worden gemaakt van ABS, een kunststof die veel wordt gebruikt in de automobielindustrie. Met deze kleurstelling past de OptiDuo nu nog meer in het totale automatiseringsteam van DeLaval, zoals de VMS V300 serie melkrobot en de mestrobotserie”.

Maar ook technisch zijn er een aantal kleine aanpassingen aan de vernieuwde OptiDuo. “Door vragen uit de markt, is het nu mogelijk om krachtvoer bij te vullen tijdens het opladen van de voeraanschuifrobot bij het laadstation”, vervolgt Ludo. “Daarnaast is de krachtvoerbox vergroot, zodat de capaciteit ook omhoog gaat.” Tot slot zijn er ook servicetechnisch zaken aangepast, waardoor bij een eventuele storing de OptiDuo sneller weer aan het werk kan.

De nieuwe OptiDuo is vanaf november in de Benelux beschikbaar.

DeLaval

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken