Startpagina Bedrijfsnieuws

Bayer wint glyfosaatproces in VS

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft in de Verenigde Staten een nieuwe rechtszaak gewonnen over de mogelijke risico's op kanker door het gebruik van Roundup, een onkruidverdelger op basis van glyfosaat.

Leestijd : 1 min

De zaak werd behandeld door een rechtbank in St. Louis, in de Amerikaanse staat Missouri. De jury oordeelde dat het product niet verantwoordelijk was voor de ziekte van de eisers.

Bayer kreeg de onkruidverdelger Roundup in handen bij de overname van Monsanto in 2018. Sindsdien bevindt het bedrijf zich in juridisch zwaar weer. Duizenden Amerikanen hebben rechtszaken aangespannen omdat het middel kanker zou veroorzaken.

Het bedrijf stelt dat het product veilig is. “Wij blijven volledig achter de veiligheid van Roundup staan en zullen zowel het product als het gedrag van het bedrijf in de rechtszaal blijven verdedigen”, stelt Bayer in een mededeling.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken