Startpagina Bedrijfsnieuws

Belgische melkveehouders welkom bij Vreugdenhil

Na Royal A-Ware zet nu ook Vreugdenhil Dairy Foods de deur open voor Belgische melkveehouders. De Nederlandse melkpoederproducent zoekt in de provincie Antwerpen veehouders die melk willen leveren.

Leestijd : 2 min

Vreugdenhil Dairy Foods is naar eigen zeggen Europa’s grootste producent van volle melkpoeder, met 4 fabrieken en ruim 850 melkveehouders. Het bedrijf bestaat sinds 1954. “Sinds we in 2021 opnieuw actief op zoek zijn gegaan naar nieuwe melkveehouders, hebben ruim 110 Nederlandse bedrijven ons het vertrouwen gegeven om bij ons de melk te leveren. Hiermee steeg onze melkaanvoer met 140 miljoen kg. Kwalitatief hoogwaardige melk is essentieel om de gezonde en voedzame melkpoeders te maken waar Vreugdenhil wereldwijd bekend om staat”, zegt Patrick Besten, directeur Milk Supply.

Vreugdenhil verwerkt jaarlijks 1,4 miljard kg melk. Door onder meer efficiëntieverbetering kunnen ze meer melk gebruiken om te verwerken. “Onze eigen melkplas is gegroeid van 700 naar 800 miljoen en ook dit jaar nemen we in Nederland zowat 50 tot 100 miljoen kg aan. Het is belangrijk om over voldoende melk te kunnen beschikken, vandaar dat we de stap zetten naar België.”

Mooie prijs

“Dit is een uitdagende stap, waar we vertrouwen in hebben. We kunnen de Belgische melkveehouders een mooie prijs bieden voor hun melk.” Wanneer de eerste Belgische melk in de fabriek van Vreugdenhil in Gorinchem zal worden verwerkt, is nog niet bekend.

Melkpoeder

Vreugdenhil Dairy Foods produceert melkpoeders die in meer dan 130 landen wereldwijd worden gebruikt door consumenten om bijvoorbeeld een glas melk mee te maken of als ingrediënt bij bakken en koken. Ook maken ze melkpoeders als ingrediënt voor onder andere kindervoeding en de levensmiddelenindustrie.

Vreugdenhil is geen coöperatie. Eerder dit jaar nam de onderneming nog het failliete bedrijf NutriDutch uit Putten over. Daar werden halffabrikaten voor de voedingsindustrie en melkpoeder voor babyvoeding geproduceerd.

Antwerpse melkveehouders die willen leveren aan Vreugdenhil Dairy Foods vinden alle gegevens op de website van het Nederlandse bedrijf.

Filip Van der Linden

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken