Startpagina Nieuws van maatschappijen

Nieuwe brede schijvenbemesters bij Evers

De Evers Toric-schijvenbemesterserie is uitgebreid met de Toric XL, in de werkbreedtes 12 en 9 m.

Leestijd : 1 min

De Toric XL-schijvenbemester kenmerkt zich door effectieve mestinwerking op grote werkbreedte. De Toric XL beschikt over schijven van 41,5 cm doorsnede. Deze schijven openen en bewerken de bodem tot op een werkdiepte van 10 cm. Direct achter de eerste rij schijven wordt de mest in de bodem geïnjecteerd. De tweede rij schijven zorgt voor de inwerking van de mest in de bodem.

De schijven zijn met onderhoudsvrije rubberen torsievering in het frame gemonteerd. De rubber geveerde elementen zorgen voor goede bodemvolging. De schijfafstand in de rij is 25 cm. Door de grote werkbreedte heeft de machine een hoge capaciteit. Door de intensief mengende werking van de schijven is de schijvenbemester de perfecte machine voor het bemesten, intensief inwerken van gewasresten en voor stoppelbewerking in één werkgang.

Daarmee zorgt de Toric XL voor verminderde bodembelasting en lager brandstofverbruik. De schijvenbemester is in te zetten op de meest uiteenlopende grondsoorten. Voor een exacte diepteregeling is de bemester uitgerust met zowel steunwielen als een naloper. Voor een rustige en stabiele loop beschikken zowel de steunwielen als de naloper over hydraulische vering. De uitvoering van 12 m is 5-delig opklapbaar en voorzien van een wielstel voor transport en kan eenvoudig keren op de kop-akker.

Evers

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Meer artikelen bekijken