Startpagina Actueel

“Elke dag is een Dag van de Landbouw”

“We vieren vandaag de Dag van de Landbouw, maar eigenlijk is het – zoals het ook geldt voor Moederdag – elke dag de Dag van de Landbouw. Zeker als we zien hoe kwetsbaar ons land kan zijn in het voorzien van basisbehoeftes als energie. We mogen niet dezelfde fout maken voor voeding.” Dat zei Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns bij de officiële opening van de Dag van de Landbouw op 18 september in De Haan.

Minister Brouns was in De Haan te gast op de Jerseyhoeve van Steffie Colpaert en Bruno De Grande, dezelfde hoeve waar 40 jaar geleden ook al de eerste Dag van de Landbouw georganiseerd werd. Voorzitter Lode Ceyssens van Boerenbond maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens te wijzen op de troeven van de Vlaamse landbouw. “Wij staan aan de wereldtop inzake het voldoen aan milieunormen, inzake dierenwelzijn en voedselveiligheid. De ecologische voetafdruk van een liter Vlaamse melk is maar de helft zo groot als het Europese gemiddelde en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken