Startpagina Veeteelt

Nieuw erkenningssysteem voor slachthuizen in de maak

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) werkt aan een nieuw erkenningssysteem voor slachthuizen. Dat antwoordde de minister op een schriftelijke vraag van parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD).

Leestijd : 1 min

De decretale basis voor de erkenning van slachthuizen in Vlaanderen wordt gelegd in de nieuwe Codex voor Dierenwelzijn. “Ik heb daarover zelf geen overleg gehad met de slachthuissector, maar deze werd hiervan geïnformeerd op het trimestriële overleg met Dierenwelzijn Vlaanderen. De ontwerptekst doorloopt de procedures om dit najaar aan de Vlaamse regering voorgelegd te worden”, antwoordde minister Weyts.

Nieuwe regels

Het opzet van de nieuwe Codex voor Dierenwelzijn is om de bestaande regelgeving te bundelen tot een overzichtelijk geheel. In de codex worden ook nieuwe regels opgenomen die eerst nog zullen worden besproken binnen de Vlaamse regering.

Filip Van der Linden

Lees ook in Veeteelt

Effectief vaccin tegen koeienparasiet dankzij aanpassing suikerstructuren in plant

Veeteelt Het nabootsen van suikerstructuren in planten speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van effectieve vaccins tegen de maagworm Ostertagia ostertagi. Dit heeft Ruud Wilbers van Wageningen University & Research (WUR) samen met onderzoekers van de Universiteit Gent en het Leids Universitair Medisch Centrum aangetoond met een proof-of-concept studie.
Meer artikelen bekijken