Startpagina Pluimvee

Voeder- en strooiseltype beïnvloeden de ammoniakconcentraties in de vleeskuikenstal

Er bestaan mogelijkheden om via het voeder van vleeskippen de ammoniakconcentratie in de stal te beïnvloeden. Via het strooisel is dit minder evident zonder impact op dierenwelzijn. Dit bleek uit het doctoraatonderzoek van Madri Brink (ILVO/UGent).

De vleeskuikenhouderij vormt een belangrijke bron van dierlijk eiwit maar gaat, net als andere veehouderijsectoren, gepaard met de productie van enkele schadelijke emissies.

Ammoniak is de belangrijkste gasvormige vervuilende stof bij vleeskuikens. Mitigatiestrategieën om deze ammoniakemissies te reduceren, zijn dus noodzakelijk. De voorkeur gaat naar brongerichte strategieën die bijkomend ook de kwaliteit van de lucht in de stal zelf verbeteren. Dit kan zowel het welzijn van de pluimveehouder als...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken