Startpagina Fruit

450 leerlingen leren appels plukken bij lokale fruitboer

Met ‘Plukvers van de pers’ biedt de provincie Vlaams-Brabant scholen de kans een fruitbedrijf in de regio te bezoeken en leerlingen tot gezonde voedingsgewoonten te bewegen. Zo leren zo’n 450 lerlingen alles over het leven en werk van de fruitboer.

Leestijd : 1 min

“Iedereen lust graag een appel maar vooraleer je je tanden kan zetten in de vrucht heeft het een heel proces doorlopen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde van land- en tuinbouw.

Aan de hand van 5 workshops leren leerlingen alles over het leven en het werk van de fruitboeren. Zo gaan ze aan de slag met de refractometer om het suikergehalte te bepalen en leren ze over de verschillende appelrassen. Daarnaast krijgen ze ook mee waarom de appel zo gezond is.

Met ‘Plukvers van de pers’ biedt de provincie Vlaams-Brabant scholen de kans een fruitbedrijf in de regio te bezoeken en leerlingen tot gezonde voedingsgewoonten te bewegen. ‘Plukvers van de pers’ is een gratis, educatief programma voor de derde graad van het lager en de eerste graad van het secundair onderwijs.

“Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze een boomgaard in het echt zien. Als hoogtepunt mogen de leerlingen zelf appels gaan plukken en mogen ze vers appelsap proeven. Dat ‘Plukvers van de pers’ plaatsvindt in Vlaams-Brabant is niet toevallig. De provincie is één van de belangrijkste productieregio’s voor fruit in Vlaanderen”, aldus gedeputeerde Tom Dehaene.

Provincie Vlaams-Brabant

Lees ook in Fruit

Plantentuin Meise op zoek naar wilde bananensoorten om resistenties tegen te gaan

Fruit Wetenschappers van Plantentuin Meise zijn twee weken op expeditie naar het noorden van Australië om er op zoek te gaan naar wilde bananensoorten. Doel is om de genetische diversiteit van de soorten in kaart te brengen, om uiteindelijk de eetbanaan, die op dit moment sterk onder druk staat, meer resistent te maken tegen ziektes.
Meer artikelen bekijken