Startpagina Bedrijfsnieuws

Bernard Krone overleden op 82-jarige leeftijd

In Spelle (Duitsland) is vrijdag 14 oktober 2022, de 82-jarige Bernard Krone na een kortstondige ziekte overleden.

Leestijd : 1 min

Dr Bernard Krone stond altijd in nauw contact met mensen uit de landbouwmachinewereld en uit de transportsector. Hij hield als producent van de persoonlijke interactie met klanten.

Zijn levensmotto was geïnspireerd op de filosoof Dante Alighieri: “de een wacht op de tijd voor verandering, de andere grijpt het moment en verandert zelf.” Zo ontwikkelde hij constant het bedrijf, zorgde voor diversificatie en nam baanbrekende beslissingen. Zo deed hij een stap naar de bouw van vrachtwagenaanhangers, ontwikkelde zelfrijdende oogstmachines voor de landbouw én specialiseerde Krone tot hooibouwspecialist.

In 1962 studeerde Bernard Krone af en vervoegde hij het familiebedrijf. Toen zijn vader in 1970 plotsklaps en te jong overleed, nam Bernard Krone vroeger dan voorzien het management van de firma op zich. Het was belangrijk voor hem om een rolmodel te zijn en actief deze rol te beleven. Hij ging in 2010 op pensioen en werd opgevolgd door zijn zoon, Bernard Krone Junior.

Tim Decoster

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken