Startpagina Bedrijfsnieuws

Agristo, Aliaxis, Galloo of Vandewiele wordt Onderneming van het Jaar

De aardappelverwerker Agristo, de buizenproducent Aliaxis, het recyclagebedrijf Galloo en de textielmachinebouwer Vandewiele nemen het tegen elkaar op in de verkiezing van Onderneming van het Jaar.

Leestijd : 1 min

De award wordt dit jaar voor de 28ste keer uitgereikt en lauwert een bedrijf dat excelleert in groei, financiële resultaten, ondernemerschap, internationalisering, duurzaamheid en deugdelijk bestuur.

De competitie wordt georganiseerd het Big Four-consultancybedrijf EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De genomineerden zijn Agristo (Wielsbeke), dat aardappelen verwerkt tot diepvriesproducten die over de hele wereld worden verscheept, Aliaxis (Brussel), een producent van buizen en koppelingen voor vooral waterbehandeling, Galloo (Menen), dat ferro- en non-ferrometalen recycleert, en Vandewiele (Kortrijk), een bouwer van textielmachines. Opvallend is dat het dit jaar om 4 niet-beursgenoteerde familiebedrijven gaat, respectievelijk in handen van de familie Raes-Wallaeys, Emsens, Vandeputte en Beauduin.

Een van hen mag op dinsdag 6 december na een gala-avond de trofee meenemen. Dan wordt ook de winnaar van de prijs van de Vlaamse regering voor de scale-up van het jaar bekendgemaakt.

De professionele jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, wordt voorgezeten door Michèle Sioen. De winnaar van 2022 zal in de voetsporen treden van Aertssen Group, een Antwerpse logistieke en bouwgroep. In de voorbije jaren werden Stow, Ardo, Kinepolis en WDP gelauwerd als Onderneming van het Jaar.

Tom Michielsen

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Nieuwe Plus-serie en 6340 Terrus CVT bij Steyr

Bedrijfsnieuws Enige tijd terug presenteerden we de Hybrid-CVT-tractor van Steyr. Terwijl deze het komende jaar nog niet op de markt komt, is dit wel het geval voor andere nieuwe tractormodellen in de Plus- en Terrus-reeks van de Oostenrijkse fabrikant.
Meer artikelen bekijken