Startpagina Bedrijfsnieuws

Fliegl geeft eigen identiteit aan opraapwagen

Claas gaf eerder dit jaar aan te stoppen met de productie van de Cargos-opraapwagen. Fliegl heeft deze rechten overgekocht en zet de productie hiervan verder met een eigen twist aan het uitzicht ervan.

Leestijd : 1 min

Voor de productie richtte Fliegl een nieuwe afdeling op, namelijk ‘Grünlandtechnik’ en gaat het bedrijf op een nieuwe productiesite in Kirchdorf, Beieren deze robuuste dubbeldoelwagens bouwen.

De bedoeling is om begin 2023 aan te vangen met de productie van de 8000-reeks, een gamma van 30 tot 42 m³ laadvolume, verkrijgbaar in tandem- en tridemuitvoering. Dit gamma wordt 1 op 1 overgenomen van de Claas Cargos-serie. De 9000-serie wordt, net als de silagewagens, verder gebouwd vanaf 2024.

Fliegl geeft wel zijn eigen twist aan het uitzicht zonder afbreuk te doen aan het oude Claas-uiterlijk. Zij gebruiken hun eigen Fliegl-lichtgroen, dat sterk aanleunt bij het Claas- groen (dat enkel mag gebruikt worden bij hun eigen Claas-producten). Daarnaast worden de zijwanden geverfd in ‘nova-grijs’, bekend van onder andere de achterklep van de Fliegl- afschuifwagens. De eerste Fliegl Cargos-wagens worden verwacht tegen maart 2023.

Ludo Pauwels

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken