Startpagina Paarden

LRV-kampioenen Vlaams-Brabant

LRV-Kester organiseert dit jaar zowel de provinciale LRV-kampioenschappen Vlaams-Brabant als het nationaal LRV-kampioenschap bij de pony's. Zondag 17 september ll. was er het provinciaal kampioenschap voor de paarden.

Leestijd : 1 min

Ben Thiry

In Zwaar sprongen zes combinaties mee in de barrage. De titel werd voor de derde keer gewonnen door Ben Thiry uit Orsmaal met Caretano Girl Z (Caretano). Carlo Bruyninckx (Bekkevoort) werd met Irish van ’t Elzenhout (Apollo van het Lindebos) tweede vóór Jeroen Van Damme (Opwijk) met Hoela Hoep van ’t Hof van Payz (Contact van de Heffinck). In Midden streden Hans De Ridder (Opwijk) met Jelco van ’t Farsenhoven (Vivaldy du Seigneur) en Ineke Artoos (Lubbeek) met Why-Me (Querelle) om de titel. Hans De Ridder won. In Licht was het erelint voor Simon Deruyter van LRV-Wambeek met Liandor van het Westhof (Wandor van de Mispelaere).

Birgit Ceuleers

In de individuele dressuur klasse ZZ reed Birgit Ceuleers (Kortenaken) met Dodena (Vivaldo) naar een eerste plaats. Sofie Vergaelen uit Meise-Wolvertem werd tweede met Don Joaquino Ballante (Dancier) vóór Steve Van Bambost (Zoutleeuw) met Suave SvB (Sorento). In Zwaar 2 werd het voor Inge Vandael van de organiserende vereniging Kester haar eerste provinciale titel. In Zwaar 1 was er winst voor Wim Grauwels van LRV-Tienen met Quarterback van de Kempenhoeve Quarterback).

LRV-Tienen

In de hoogste klasse (ZA) van de groepsdressuur gaat LRV-Tienen als provinciale kampioen op zondag 1 oktober aanstaande naar het nationaal tornooi in Vissenaken.

B.L.

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken