Startpagina Granen

Vandaag geen bewegingen graanschepen

Er vinden vandaag 2 november geen cargobewegingen plaats in verband met de graandeal. Dat heeft het gemeenschappelijk coördinatiecentrum (JCC) in Istanboel bekendgemaakt. Volgens het JCC, dat instaat voor het internationale akkoord, zijn de delegaties van Rusland, Oekraïne en Turkije het daarover eens geraakt.

Leestijd : 1 min

Ondanks de terugtrekking van Rusland uit de graandeal zijn dinsdag 3 graanschepen uit de Oekraïense havens de humanitaire corridor binnengevaren. Die bewegingen hadden groen licht gekregen van de Oekraïense, Turkse en VN-delegatie, aldus het JCC. "De Russische delegatie werd op de hoogte gebracht."

Dankzij de graandeal die op 19 juli in Istanboel werd gesloten, kon bijna 10 miljoen graan worden uitgevoerd uit de Oekraïense havens. Het graan zat daar geblokkeerd sinds de Russische inval in Oekraïne op 24 februari. Het akkoord moet een zware voedselcrisis helpen voorkomen, met name in Afrika.

Belga

Lees ook in Granen

Weer meer bladluizen gespot in wintergranen

Granen Door het zachte weer van de voorbije week breidde de aanwezigheid van bladluizen op de meeste plaatsen uit. Dat meldde het Landbouwcentrum Granen (LCG) na de tweede reeks van bladluistellingen tussen 31 oktober en 3 november.
Meer artikelen bekijken