Aardappelsoep met gerookte paling en krokante uitjes
Werk de aardappelsoep af met gerookte paling en gefrituurde uitjes voor een soep waar je maar niet genoeg van kan krijgen. Je hebt 75 minuten nodig om deze lekkere soep te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
1 ui
4 bloemige aardappelen
0,50 venkel
2 el dragon
300 ml witte wijn
100 g gerookte paling
2 takjes dragon (afwerking)
1 l visbouillon
50 ml anijsdrank (Optioneel)
2 el olijfolie
peper
zout
2 el gefrituurde uitjes
Hoe ga je te werk?
Stoof de gesnipperde ui in de olijfolie en giet er de visbouillon en de witte wijn bij. Dit is de basis van de soep.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm en doe ze bij de soep.
Maak de venkel schoon en snijd in kleine blokjes en voeg eveneens toe aan de soep.
Gaar ze, voeg de anijsdrank toe en mix de soep.
Hak de dragon fijn en meng onder de soep.
Snijd de paling in reepjes. Kruid met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 borden.
Werk af met de palingreepjes, takje dragon en krokante uitjes. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.