Startpagina Groenten

Witloof : een kleine sector in een wereld in crisis

Onbekend is onbemind: dat wordt wel eens van witloof gezegd, aangezien de productie en de consumptie vooral in Europa plaatsvindt. De rest van de wereld heeft er bijna geen weet van. Toch is de witloofsector er een om te koesteren en om voor te vechten. Het product kent veel voordelen, maar het productieproces lijdt onder de energiecrisis.

Hét witloofevent bij uitstek is zonder twijfel de witloof- biënnale. Na een geslaagde editie in Etten-leur in Nederland, kon het event 4 jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Dit jaar werd het opnieuw georganiseerd, in Cultuur- en beleefcentrum De Krop in Kampenhout. Dat was een logische keuze, aangezien zich hier ook het Witloofmuseum bevindt. Witloof, en zeker grondwitloof, blijft het witte goud van België.

In een tijd van crisissen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Kunnen er nog uien gezaaid worden?

Groenten Veel uien zijn momenteel nog niet uitgezaaid, zegt Jonas Bodyn van Viaverda, de fusie van de vroegere proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt. Enkel onder specifieke omstandigheden is het nog de moeite om de uien alsnog te zaaien.
Meer artikelen bekijken