Startpagina Akkerbouw

EU-lidstaten zijn het oneens over verlenging vergunning glyfosaat

De lidstaten van de Europese Unie zijn het niet eens geraakt over een tijdelijke verlenging van de vergunning voor glyfosaat, zo werd op 15 november uit goede bron vernomen. De vergunning voor de onkruidverdelger verstrijkt midden december. Het is nu aan de Europese Commissie om de knoop door te hakken.

De Europese vergunning voor glyfosaat verstrijkt op 15 december. Aanvankelijk was voorzien dat de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) voordien een nieuwe risicobeoordeling zou maken, maar het agentschap liet eerder dit jaar weten dat het meer tijd nodig heeft en pas in juli 2023 met een nieuwe evaluatie komt.

Daarom heeft de Europese Commissie de lidstaten een tijdelijke hernieuwing van de vergunning met 1 jaar voorgesteld. Ze is daartoe naar eigen zeggen verplicht omdat er geen bewijs...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken