Startpagina Nieuws van maatschappijen

Milcobel kaas en Flandrien kaas vallen in de prijzen op World Cheese Awards

Op de 34e editie van de World Cheese Awards die op woensdag 2 november 2022 plaatsvonden in het International Convention Centre van Wales onderscheidden Milcobel kaas Flandrien kaas zich met gouden, zilveren en bronzen medailles.

Leestijd : 2 min

Brugge kaas ging met 4 medailles aan de haal. Een mooie erkenning door kaasexperts uit de ganse wereld voor de superieure kwaliteit en smaak die het Brugge kaas gamma kenmerkt. Brugge kaas is op en top Belgisch, van melk tot kaas, waarbij de lokale weidemelk afkomstig is van melkveehouders die lid zijn van de coöperatie van Milcobel. Brugge d’Or (what’s in a name) behaalde goud, Brugge Prestige en Brugge Comtesse (een kaas die bestemd is voor export) kregen een zilveren medaille, en Brugge Oud werd bekroond met een bronzen medaille.

Ook Milcobels Fourme au Sauternes werd beloond met een gouden medaille. De Fourme au Sauternes is een smeuïge verrassende blauwschimmelkaas, te vinden bij de kaasspeciaalzaak. Deze smaakvolle en feestelijke topper ontstaat wanneer zoute Fourme d’Ambert – een traditionele, cilindervormige blauwaderkaas uit de Auvergne, in zoete Sauterneswijn wordt ondergedompeld. Het unieke resultaat is een zoet-zoute combinatie die ondertussen meer dan 20 jaar volgens hetzelfde recept bij Milcobel wordt bereid.

Ook Flandrien Kaas scoort op World Cheese Awards

Flandrien Kaas uit Wervik is één van de beste kaasmakerijen ter wereld voor harde, goudse kazen. Op de World Cheese Awards werden liefst 3 kazen van het ambachtelijke familiebedrijf beloond. Met een gouden, zilveren en bronzen medaille bevestigt Flandrien Kaas haar sterke internationale reputatie. “Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Flandrien Kaas werd gelanceerd. We zijn bijzonder fier dat onze inspanningen voor kwaliteit en vakmanschap nog steeds worden beloond door de internationale jury van de World Cheese Awards. Deze erkenning is een mooie bekroning voor het harde werk van ons hele team”, stellen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van Flandrien Kaas.

Flandrien Oud, een harde goudse kaas die minstens 12 maanden heeft gerijpt, werd met een gouden medaille bekroond. Flandrien Gerijpt (6 maanden oud) kreeg van de jury een zilveren medaille en Flandrien Grand Cru (18 maanden) was goed voor een bronzen medaille.

Flandrien Kaas behoudt met deze onderscheidingen zijn toppositie in het gamma van de harde goudse kazen. Jan Desmet: “De World Cheese Awards zijn jaarlijks het moment waarop de hele kaaswereld in spanning wacht. Dat we jaar na jaar in de prijzen blijven vallen, is fantastisch. We werken hard om kwalitatieve en smaakvolle kazen te produceren, waarbij duurzaamheid, ambacht en liefde voor het vak centraal staan. Dit stimuleert ons om te blijven investeren in onze kaasmakerij.”

4.400 deelnemers

De World Cheese Awards zijn het jaarlijkse toptreffen voor kaasmakers uit de hele wereld. Een jury van professionals verzamelde afgelopen week in Wales om de ingestuurde kazen te beoordelen op smaak en kwaliteit. Aan de 34ste editie namen ruim 4.400 kazen uit 42 landen deel, die werden beoordeeld door een jury van liefst 250 kaasexperts.

SN

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Tractor of the Year 2023 awards uitgereikt

Mechanisatie Ter gelegenheid van de Italiaanse EIMA landbouwbeurs werden de Tractor of the Year awards uitgereikt. Winnaar in de hoofdcategorie werd Fendt, maar ook Mc Cormick, New Holland en JCB vielen in de prijzen.
Meer artikelen bekijken