Startpagina Actueel

Landbouw is niet happig op natuurherstelwet

Het gaat niet goed met de Europese biodiversiteit. Omdat de huidige natuurwetgeving onvoldoende toereikend blijkt, heeft de Europese Commissie in juni jl. een voorstel voor een natuurherstelwet geformuleerd. Minister van Landbouw Brouns is bezorgd over de impact van het voorstel op de leefbaarheid van de landbouw.

Minister Jo Brouns (cd&v) zei dat in zijn repliek op een tussenkomst van parlementslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) in de Vlaamse landbouwcommissie van 9 november.

Ecosystemen opknappen

Uit het voorstel van de Europese Commissie begrijpt Vandenhove dat alle lidstaten tegen 2030 maatregelen moeten treffen om minstens 20% van de ecosystemen op te knappen. Dat moet niet alleen in natuurgebieden en mariene ecosystemen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken