Startpagina Nieuws van maatschappijen

Nieuw topmodel in T7 Long Wheelbase-serie van New Holland

New Holland breidt haar T7 Long Wheelbase-serie uit met een nieuw topmodel, de T7.300, dat meer vermogen biedt, terwijl de afmetingen en wendbaarheid van de andere modellen behouden blijven.

Leestijd : 2 min

De nieuwe T7.300 combineert meer vermogen met de superieure bestuurdersomgeving van de Horizon Ultra-cabine en een reeks intelligente innovaties en functies die de efficiëntie en productiviteit maximaliseren.

Een FPT Industrial NEF 6-motor, die verbeterd is, wordt toegepast bij de nieuwe T7.300. Hij genereert maximum 280 pk vermogen voor trekwerkzaamheden en 300 pk voor aftakas- én sleepwerkzaamheden. De nieuwe elektronische turbocompressor met variabele geometrie zorgt voor een hoog koppel en brandstof-efficiëntie bij lage toeren.

De tractor voldoet aan de emissienormen van Fase V, met alleen een Hi-eSCR-nabehandelingssysteem dat het vermogen, reactievermogen en brandstofverbruik optimaliseert. Gebruikers kunnen meer tijd in het veld doorbrengen dankzij de 18% grotere brandstoftank, en kunnen hun bedrijfskosten minimaliseren door een langer onderhoudsinterval.

Herziene aandrijflijn

Het nieuwe model bevat een herziene uitvoering van de Auto Command-transmissie van New Holland.

De fabrikant heeft ook de algehele capaciteiten van de tractor uitgebreid met zwaardere assen en met een hoger brutovoertuiggewicht. Banden van 2,05 m diameter vergroten de trekkracht, terwijl de bodem wordt gerespecteerd. Daarbij blijven dezelfde totaalafmetingen van de bestaande T7-modellen behouden.

Comfort en ergonomie

De nieuwe T7.300 voorziet in de behoeften op het gebied van meer vermogen, in een betere connectiviteit en automatisering van de werktuigen, en in comfort in de cabine. Gebruikers genieten van de efficiëntieverhogende PLM Intelligence en IntelliView 12-monitor, en van de SideWinder Ultra, een volledig verstelbare armleuning voor een ergonomische en intuïtieve bediening.

De nieuwe T7.300 biedt het superieure comfort van de Horizon Ultra-cabine, een zeer stille met slechts 66 dBA. Bovendien bevat hij een nieuwe Comfort Ride-ophanging; het actieve elektrohydraulische systeem ‘ontkoppelt’ de beweging van de cabine vanaf het chassis met een ‘skyhook’-bedieningslogica om een uiterst soepele rijervaring te bieden.

Communicatieprotocol

De nieuwe T7 is de eerste serie bij New Holland die de ISO-certificering ontvangt voor Tractor Implement Management (TIM), het nieuwste communicatieprotocol in de sector.

Met TIM kan een tweewegcommunicatieverbinding tussen de tractor en het werktuig worden gemaakt, en kan het werktuig de tractor bedienen.

New Holland

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Syngenta maakt zijn ambities kenbaar

Nieuws van maatschappijen Sinds juni dit jaar vervult Johan De Dobbelaere de rol van Sales Head BeLux én die van gedelegeerd bestuurder van Syngenta NV. Het is een man die vooreerst degelijk geworteld is in de landbouwpraktijk én die ambities heeft met Syngenta. Die presenteerde hij graag aan Landbouwleven.
Meer artikelen bekijken