Startpagina Pluimvee

Vlaams kampioenschap neerhofdieren in Geel

Kempenshow vzw organiseert dit jaar het Vlaams kampioenschap voor mooiste hoenen, konijnen, sierduiven, cavia’s en park- en watervogels.

Leestijd : 1 min

Ruim 1.500 dieren zullen aan de keurmeesters en het publiek worden getoond. Heel wat zeldzame Belgische en Vlaamse rassen zullen aanwezig zijn. De neerhofdieren zullen worden beoordeeld op specifieke kwaliteiten zoals kleur, bouw, gezondheid, ras type, enz. Fokkers hebben voor dit belangrijke kampioenschap hun beste dieren geselecteerd.

Voor het publiek is er eveneens een taak. Zij mogen stemmen voor de publieksprijs. Voor de meer ervaren liefhebber is er ‘zoek de foktoom’ onder begeleiding van keurmeesters. De allerkleinsten mogen eens knuffelen met konijnen en cavia’s in de knuffelhoek. Er is een uitgebreide catering en een grote tombola.

Praktisch

Op zaterdag worden de dieren gekeurd. Zondagmiddag is er de huldiging van de kampioenen. Beide dagen zijn toegankelijk voor publiek.

Het kampioenschap wordt georganiseerd in de Landbouwhal van de Thomas More Hogeschool (Kleinehoefstraat 2, in Geel). Op zaterdag 17 december kan je aanwezig zijn van 14 tot 23 uur, op zondag 18 december van 10 tot 16 uur. De inkomprijs bedraagt 5 euro (gratis tot 18 jaar).

Filip Van der Linden

Lees ook in Pluimvee

Meer artikelen bekijken