Startpagina Actueel

GAIA reageert op standpunt Febev, Chevideco en Equinox

Op 16 december publiceerden we het standpunt van Febev, Chevideco en Equinox over een communicatie van dierenrechtenorganisatie GAIA bij een uitspraak van het Hof van Beroep van 6 december naar aanleiding van de affichecampagne ‘Carrefoert’. Die campagne hekelde in september 2021 de verkoop van vlees van mishandelde Argentijnse paarden door Carrefour. GAIA reageert dat de juridische uitspraak hierover nochtans duidelijk is.

Dierenrechtenorganisatie GAIA laat weten dat de 8ste Kamer van het Hof van Beroep van Brussel op 6 december 2022 een arrest velde waardoor het eerdere vonnis van Voorzitter van de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel van 30 juni 2021, zetelend zoals in kort geding, retroactief uit de rechtsorde wordt verwijderd. Dit betekent volgens GAIA dat er geen enkele juridische beslissing bestaat die de actie ‘Carrefoert’ onwettig verklaart. De actie Carrefoert wordt volgens GAIA juridisch zelfs vermoed wettig te zijn. Het is het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken