Startpagina Voor ons gezin

Kip curry in de wok

Ben je verzot op kip curry? Dan gaat deze pittige variant die je in de wok klaarmaakt je vast en zeker smaken. Na een kwartiertje kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 kipfilets

1 bloemkool

1 rode chilipeper

4 lente-uien

2 teentjes knoflook

0,50 bosje koriander

2 el cashewnoten

125 g zure room

1 tl Indische currypasta

100 ml gevogeltebouillon

1 el sesamolie

peper

Hoe ga je te werk?

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpaking.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Zet een wokpan op het vuur en laat heet worden. Pel de teentjes knoflook en doe ze samen met de sesamolie in de wok zodat ze hun smaak afgeven.

Snipper de lente-ui in ringen en de rode chilipeper fijn.

Snijd de kip in reepjes en bak ze rondom goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes en de helft van de lente-ui en chilipeper toe. Roerbak alles gaar.

Draai het vuur lager en lepel er de currypasta en zure room bij. Voeg de gevogeltebouillon toe en laat nog 10 minuten verder pruttelen.

Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin en hak fijn.

Serveer de wok met een kommetje rijst en werk af met enkele plukjes koriander en geroosterde cashewnoten.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Bodemgeheimen ontsluierd voor jonge lezers

Akkerbouw Onder onze voeten leeft er veel meer dan je zou denken. In het boek ‘Wondergrond’ gidsen wetenschappers Sarah Garré en Heleen Deroo jonge lezers door de fascinerende wereld onder het aardoppervlak: van magma en mineralen tot regenwormen, schimmels en het veranderende klimaat. Dit rijk geïllustreerde boek onthult hoe bodems ontstaan, vertelt alles over de levende wezens die erin huizen en waarom ze cruciaal zijn voor onze toekomst.
Meer artikelen bekijken