Startpagina Voor ons gezin

Konijn met krieken

Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier, dat de saus haar kenmerkende smaak geeft. Je hebt zo’n 85 minuten nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 konijn, in stukken

2 uien (fijngesnipperd)

2 wortelen (in schijfjes)

1 flesje kriekbier

water

400 ml kalfsfond

1 takje tijm

1 blaadje laurier

peper...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Voor ons gezin

Bodemgeheimen ontsluierd voor jonge lezers

Akkerbouw Onder onze voeten leeft er veel meer dan je zou denken. In het boek ‘Wondergrond’ gidsen wetenschappers Sarah Garré en Heleen Deroo jonge lezers door de fascinerende wereld onder het aardoppervlak: van magma en mineralen tot regenwormen, schimmels en het veranderende klimaat. Dit rijk geïllustreerde boek onthult hoe bodems ontstaan, vertelt alles over de levende wezens die erin huizen en waarom ze cruciaal zijn voor onze toekomst.
Meer artikelen bekijken