Startpagina Voor ons gezin

Konijn met krieken

Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier, dat de saus haar kenmerkende smaak geeft. Je hebt zo’n 85 minuten nodig om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

1 konijn, in stukken

2 uien (fijngesnipperd)

2 wortelen (in schijfjes)

1 flesje kriekbier

water

400 ml kalfsfond

1 takje tijm

1 blaadje laurier

peper...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Voor ons gezin

Vlaamse rozentuin met internationale uitstraling

Tuin In het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, op goed 10 km van hartje Brussel, ligt een verborgen pareltje dat rozenliefhebbers van over de hele wereld aantrekt: de rozentuin van het domein Coloma. En toch kennen maar weinig Vlamingen deze unieke plek. De 2,2 ha grote rozentuin vormt samen met het kasteel en de rest van het 15 ha groot domein een heerlijke plaats om een namiddagje te vertoeven.
Meer artikelen bekijken