Startpagina Bedrijfsnieuws

Nemegheer kiest voor Zwitserse Suisag-genetica

Nemegheer en Suisag hebben tijdens Agriflanders een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Nemegheer wordt zo de exclusieve partner voor de productie en distributie van F1-gelten met Suisag-moederlijngenetica in België.

Leestijd : 2 min

Nemegheer en Suisag ondertekenden op Agriflanders hun exclusieve samenwerking voor varkensproductie.

“Met de Suisag-genetica neemt Nemegheer een duidelijke voorsprong op duurzame varkensproductie voor de toekomst”, stelt Chris Dhondt van Nemegheer. Nemegheer is een bekende naam in de varkenssector. Dit familiebedrijf biedt een ruim aanbod aan diensten, van biggenhandel tot mesttransport en dus ook genetica.

Zwitserse genetica

Suisag is een leider in Zwitserse varkensgenetica. Suisag kon al in 2021 een samenwerkingsovereenkomst sluiten met de Belgische fokkerijvereniging Vlaamse Pietrainfokkerij (VPF). VPF werd zo de exclusieve partner voor de distributie van Zwitserse moederlijngenetica voor eigen-aanfokbedrijven in België. Met Nemegheer heeft Suisag nu ook de juiste vermeerderaar en partner voor de Belgische markt.

“De keuze voor Suisag-genetica past 100% in de filosofie van ons bedrijf. Met Suisag-genetica profiteren varkenshouders namelijk van de diverse voordelen”, stelt Chris Dhondt. Hij somde ze voor ons op. “Suisag-zeugen hebben zeer goede moedereigenschappen. Deze zeugen zijn excellent voor kraamhokken met vrije uitloop. Ze hebben een lage biggenuitval in de kraamstal. Ze hebben dan ook een groot aantal spenen, met goede plaatsing. Het is een duurzame zeug dankzij de lage sterfte en een robuust beenwerk. Daarnaast dragen ze gunstige eigenschappen over naar het eindproduct. Ze hebben uitstekende vleesvarkenseigenschappen, met opvallend rustig karakter bij de vleesvarkens.”

De eerste F1-gelten van Nemegheer worden in het voorjaar van 2023 geleverd.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken