Startpagina Actueel

Fipronil: Bestuurders Chickfriend nog 14 dagen vast

De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend blijven ook de komende veertien dagen vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle woensdag. Het duo zit sinds 10 augustus vast in het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal.

Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de levering of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. De verdachten zitten niet meer in beperking, zegt advocaat Aart van Voorthuizen.

Tot eind augustus mochten de twee niet met de buitenwereld communiceren om het onderzoek niet te schaden. «Die beperking is er gelukkig af maar over het onderzoek wil ik weinig kwijt», aldus de raadsman. De twee blijven in de cel, onder meer omdat het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken