Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard verkoopt minder verse groenten en fruit

Groente- en fruitleverancier Greenyard heeft de laatste maanden minder verse groenten en fruit verkocht. Dat blijkt uit een kwartaalupdate van het Belgische beursgenoteerde bedrijf.

Leestijd : 1 min

Greenyard rapporteert enkel omzetcijfers na 9 maanden, en het zijn geen winstcijfers. Het boekjaar 2022/2023 loopt nog tot eind maart. De cijfers gaan dus over de periode april - december. In die periode heeft Greenyard zijn omzet op vergelijkbare basis met 7,2 % opgekrikt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het komt uit op 3,382 miljard euro.

In het 'Fresh'-segment - verse groenten en fruit - valt op dat de omzet groeit via prijsverhogingen, terwijl de verkochte volumes 2,5% lager uitkwamen. Greenyard verwijst naar ramingen van de sectorfederatie Freshfel. Die schatte dat de gemiddelde Europese consumptie van verse groenten en fruit per persoon in 2022 met 10% zou dalen, onder meer door de lagere koopkracht. Het bedrijf gaat ervan uit dat de volumes zich zullen herstellen, "gesteund door de trend dat consumenten op zoek zijn naar gezonde voeding". In zijn 'Long Fresh'-segment, met onder meer diepvriesgroenten, steeg het volume wel met 5,1%. Dat was een gevolg van de groeiende vraag naar betaalbare huismerkproducten, luidt het.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken