Startpagina Actueel

Nieuwe streekproducten erkend als eetbaar erfgoed

De Valeirkoekjes uit Gavere en graanjenever uit Landen worden erkend als ‘eetbaar erfgoed’. Ze krijgen van VLAM de erkenning streekproduct.be.

Ineke Demeyer bakt vaders koekjes met faam in haar nieuwe zaak in Oost-Vlaanderen, in Vlaams-Brabant neemt Kris Wintmolders de lokale jenevertraditie terug op. Zo zorgen ze ervoor dat het eetbaar erfgoed in hun streek niet verloren gaat.

Eetbaar erfgoed is het paraplubegrip dat verwijst naar alle traditionele streekproducten in Vlaanderen. Denk maar aan vleesproducten, dranken of zoetigheden. Meer dan 4 op de 10 Vlamingen koopt minstens maandelijks een streekproduct. Maar wat denkt de Vlaamse consument over eetbaar erfgoed? Uit een bevraging van VLAM...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken