Startpagina Beurzen

Nationale grasdag: gras is een puzzel die in elkaar moet passen

De Nationale Grasdag gaat dit jaar door op donderdag 14 september. Deze keer is het event te gast bij graszodenteler Bart van Bael in Meerhout. Er worden opnieuw honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals verwacht.

Leestijd : 2 min

Het thema van de editie 2023 is ‘Gras is een puzzel. Elke stukje moet passen!’. De groenvoorziener staat de komende jaren immers voor enorme uitdagingen. De klimaatextremen ondervinden we al een paar jaar aan den lijve, maar er zijn ook beperkingen rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, duurdere prijzen van materialen en grondstoffen, hogere loonkosten…

Vragen voor professionals

Groenprofessionals hebben hierdoor heel wat vragen. Moet je de grond anders bewerken? Wat met maaien? Aanleg en onderhoud van een grasmat? Start je het best met een bodemanalyse? Wat leer je hieruit? Hoe omgaan met deze klimaatextremen ? Hoe gewasbescherming in de praktijk toepassen?

Op de Grasdag kan men hierop gepaste antwoorden vinden.

Praktijkdemodag met focus op beleving

Tijdens de Nationale Grasdag kan de groenprofessional kennismaken met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, en kan hij advies en expertise inwinnen in verschillende domeinen. Men kan ervaren hoe de nieuwste machines alle mogelijke grondbewerkingen snel en makkelijk uitvoeren en men kan de nieuwste generatie grasmaaiers, grasrobots en machines op accu bekijken.

Daarnaast zijn heel wat deskundigen ter plaatse: grasspecialisten, leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en grondverbeteraars, machineproducenten, beroepsverenigingen... Alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen worden belicht.

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zetten de organisatoren ook fel in op het gebruik van veldbloemen. Er werden een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ter plaatse ingezaaid.

Praktisch

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Compo Expert, ENVU, ICL en TerraCottem. Het event wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Het proefterrein in Voortbossen 86/1, 2450 Meerhout is exclusief en gratis voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9 tot 18 uur. Meer informatie, onder meer over je aanmelding, kun je vinden op www.nationalegrasdag.be.

Lees ook in Beurzen

Meer artikelen bekijken