Startpagina Actueel

Britse supermarktbazen mogen groentetekorten uitleggen bij regering

De Britse minister bevoegd voor voeding, Mark Spencer, heeft de directies van supermarkten op het matje geroepen. Ze moeten uitleggen wat ze ondernemen om de tekorten aan fruit en groenten op te lossen.

Leestijd : 1 min

Verscheidene supermarkten in het Verenigd Koninkrijk kampen met lege rekken in hun groenten- en fruitafdeling en beperken het aantal stuks dat klanten mee naar huis mogen nemen. Dat is onder meer het geval voor tomaten, paprika's en komkommers. De tekorten worden mee veroorzaakt door slecht weer in het noorden van Afrika.

De minister zegt van de supermarkten te willen horen hoe ze de problemen aanpakken en hoe die in de toekomst kunnen worden vermeden.

Volgens de supermarkten moet de bevoorrading de komende dagen en weken weer op niveau komen. De Britse minister bevoegd voor Leefmilieu riep consumenten de voorbije week op om meer raapjes te eten, een seizoensgroente die lokaal wordt geteeld.

Belga

Lees ook in Actueel

Nog maar weinig politieke steun om verder te doen met huidige stikstofdecreet

Actueel Het verkiezingsdebat van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) verliep met meer animositeit dan dat van Boerenbond een week eerder. De vertegenwoordigers van de politieke partijen waren vooral enthousiast om elkaar de zwarte piet toe te schuiven over alles wat verkeerd loopt voor de landbouwers, terwijl de nieuw aangereikte oplossingen op één hand te tellen waren. Wel opvallend was dat zowat elke politieke partij in Vlaanderen het stikstofdecreet wil herbekijken.
Meer artikelen bekijken