Startpagina Actueel

Britse supermarktbazen mogen groentetekorten uitleggen bij regering

De Britse minister bevoegd voor voeding, Mark Spencer, heeft de directies van supermarkten op het matje geroepen. Ze moeten uitleggen wat ze ondernemen om de tekorten aan fruit en groenten op te lossen.

Leestijd : 1 min

Verscheidene supermarkten in het Verenigd Koninkrijk kampen met lege rekken in hun groenten- en fruitafdeling en beperken het aantal stuks dat klanten mee naar huis mogen nemen. Dat is onder meer het geval voor tomaten, paprika's en komkommers. De tekorten worden mee veroorzaakt door slecht weer in het noorden van Afrika.

De minister zegt van de supermarkten te willen horen hoe ze de problemen aanpakken en hoe die in de toekomst kunnen worden vermeden.

Volgens de supermarkten moet de bevoorrading de komende dagen en weken weer op niveau komen. De Britse minister bevoegd voor Leefmilieu riep consumenten de voorbije week op om meer raapjes te eten, een seizoensgroente die lokaal wordt geteeld.

Belga

Lees ook in Actueel

Impact hagelbuien en uitbreiding bladziektes bij wintertarwe

Granen Het Landbouwcentrum Granen gaf woensdag 24 april een overzicht van de toestand van wintergranen op hun waarnemingspercelen tijdens de eerste helft van deze week. Zo wordt er meer dan enkel bladziekten waargenomen: lokaal werd de impact van enkele hagelbuien duidelijk. Op vlak van ziekteaantasting breidden bladseptoria en bruine roest afgelopen week verder uit en ook gele roest breidde lokaal uit.
Meer artikelen bekijken