Startpagina Bedrijfsnieuws

DCM krijgt noodtoelating voor Tutavir in tomatenteelt

DCM krijgt een noodtoelating om Tutavir te verdelen in de Belgische tomatensector en beantwoordt hiermee de vraag van de Belgische tomatenkwekers. Tutavir vmaganaf 15 maart 2023 gedurende 120 dagen gebruikt worden tegen Tuta absoluta (tomatenmineermot) in de tomatenteelt, onder bescherming in België.

Leestijd : 1 min

Het product heeft volgens DCM een volledig nieuw werkingsmechanisme, laat geen residuen achter en heeft geen negatieve impact op hommels en nuttigen. Tutavir kan bovendien gemakkelijk geïntegreerd worden in een spuitprogramma omdat het compatibel is met veel gewasbeschermingsmiddelen. Het is belangrijk om Tutavir te spuiten na monitoring van de eerste adulten.

De tomatenmineermot is een veel voorkomende plaag in de teelt van tomaat. De mot vreet aan het blad en aan de tomaten.

Ook voor biologische tuinbouw

De noodtoelating van dit innovatieve product is het resultaat van een goed partnership tussen DCM en Andermatt Nederland. De reguliere toelatingsprocedure is nog lopende, maar met deze noodtoelating is het dus alvast toegestaan om Tutavir vanaf 15 maart 2023 toe te passen. Tutavir is ook toegelaten voor gebruik in de biologische tuinbouw overeenkomstig de Europese Verordening (EU) 2018/848.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken