Startpagina Varkens

Vakmanschap bij KI Bax rendeert

Voor de fokwaardeschattingen van dit seizoen werd beer Duiker van het Velpenhof van KI Bax, Weelde (fokker Bavo Vandebroeck, Kortenaken) aangeduid als beer in de kijker.

Na het vervangen van zijn volledige Piétrain-stapel om terug de PRRS-negatieve status te behalen, was het voor Vlaamse Piétrainfokkerij (VPF)-fokker Bavo Vandebroeck toch wel even wachten om terug aan de top te komen na deze drastische ingreep in 2018.

Met het aankopen van een nieuwe zeugenstapel vanuit meerdere origines, was het wel even zoeken om aansluiting te vinden met het vroegere niveau. Deze overgang heeft Bavo echter geen windeieren gelegd, omdat hij met deze PRRS-status onmiddellijk...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken