Startpagina Melkvee

De methaanuitstoot verminderen zonder aan het rendement te raken

Naast bier maken de monniken van de abdij van Westmalle ook trappistenkaas. De melk voor deze kazen komt van hun eigen veestapel. De brouwerij werkt aan een kleinere ecologische voetafdruk. Het melkveebedrijf kan daarbij helpen, onder meer met methaanreducerende voeders, zonder dat aan het rendement wordt geraakt.

Vooraleer er sprake was van een abdij of zelfs een klooster in Westmalle, belandden er rond 1794 enkele monniken als bij toeval in een kleine boerderij. Philippe Van Assche, directeur van de brouwerij, vertelt graag over de geschiedenis van de trappistenabdij. “De geschiedenis van de brouwerij van Westmalle gaat terug tot 22 april 1836, toen het klooster werd verheven tot trappisten abdij. Vanaf dan werd het de monniken aanbevolen om de plaatselijke volksdrank bij hun maaltijd te drinken. In vele regio’s was dat wijn, maar hier in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken