Startpagina Bedrijfsnieuws

Alta Genetics en DLV nieuwe kennispartners Dairy Academy België

Alta Genetics en DLV stappen in op een minstens 5 jaar durend partnership met Dairy Academy België, het exclusieve kennisplatform voor melkveehouders van Royal A-ware. Met deze nieuwe kennispartners zal het aanbod van Dairy Academy uitgebreid worden met workshops over genetica en reproductie alsook energie, financiële bedrijfsvoering en wetgeving.

Leestijd : 2 min

De Nederlandse melkophaler en zuivelproducent Royal A-Ware startte in september 2022 met een eigen Dairy Academy in Vlaanderen. In Nederland beschikt de onderneming sinds 2014 over een dergelijke Academy. De eerste kennispartners die in België waren ForFarmers (specialist in innovatieve voeroplossingen) en Boone-Denkavit (specialist in jongveeopfok).

Twee nieuwe partners

Daar komen nu dus 2 nieuwe partners bij. Alta Genetics is een dynamische, innovatieve en internationale speler op gebied van fokkerij in melkveehouderij. Met deze nieuwe kennispartner onderstreept Dairy Academy het belang van duurzame fokkerij in de melkveesector. “We kijken er naar uit om de A-ware melkveehouders te ondersteunen in de verbetering van de genetische, productie- en reproductieplanning van hun toekomstige veestapel”, zegt Johan Wynants, teamleader België bij Alta Genetics.

DLV geeft ondernemers op het platteland advies op het gebied van energie, wetgeving en financiële resultaten. Carl De Braeckeleer, gedelegeerd bestuurder DLV: “We vinden het belangrijk dat melkveehouders de nodige professionele begeleiding en advies kunnen krijgen over de zaken die niet tot hun dagelijkse bedrijfsvoering behoren. Daarom nemen we met trots dit partnership op en engageren we ons voor Dairy Academy.”

Uitbreiding workshopaanbod

Het aanbod wordt dit najaar uitgebreid met workshops van DLV en Alta Genetics. “De nieuwe kennispartners zorgen voor een breder pallet aan onderwerpen die we kunnen aanbieden”, zo zegt Emilie Costers, manager Dairy Academy. “Ik ben er van overtuigd dat we met onze kennispartners de melkveehouders meer inzicht en kennis kunnen geven en hen zo helpen in beslissingen om hun bedrijf toekomstbestendig en duurzamer in te richten.”

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken