Startpagina Actueel

BuSO Sint-Franciscus wint de Oog voor Lekkers-Cup

Sportief plezier alom vandaag, op de speelplaats van Sint-Franciscus in Roosdaal. De BuSO-school won de Oog voor Lekkers-Cup met 5 leuke uitdagingen rond gezonde voeding. Als extraatje kwam Ketnet-held Sieg De Doncker op bezoek: hij daagde enkele leerlingen uit voor een spannend spel én ging mee in de klassen proeven van gezonde tussendoortjes.

Twintig Scholen die zich begin dit schooljaar inschreven voor de Vlaamse invulling van de Europese schoolregeling ‘Oog voor Lekkers’ – goed voor 20 weken fruit, groenten en melk op school – konden de Oog voor Lekkers-Cup winnen. Sint-Franciscus in Roosdaal kwam als winnaar uit de bus en zag zijn speelplaats vandaag omgevormd tot een heus spelparcours. Goed voor 5 gezonde uitdagingen: van fruitspiesjes maken en een gezonde smoothie bij elkaar trappen tot dwarrelende groenten opvangen, een melkparcours afleggen en scoren met de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken