Startpagina Veeteelt

Meer dan helft van Belgen eet minstens 4 keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees (inclusief gevogelte). Vlees eten zit in zijn routine en behoort tot zijn eetcultuur. Daarnaast zijn ook smaak en voedzaamheid belangrijke redenen van de Belg om voor vlees te kiezen.

In 2022 kocht de Belg 4,2 kg rundvlees, 5,8 kg varkensvlees, 0,5 kg kalfsvlees, 5,7 kg mengelingen van voornoemde verse vleessoorten en 8,9 kg vers gevogelte om thuis te verbruiken. Op langere termijn zien we een lichte verschuiving van varkens- en rundvlees (en mengelingen) naar gevogelte en vegetarische vleesvervangers hoewel het verbruik van rund- en varkensvlees tezamen de laatste jaren wel stand houdt. Vlees blijft een belangrijke eiwitbron. 57% van de Belgen let bij zijn aankoop van vers vlees op de herkomst. 94% daarvan heeft een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Solide omzet, maar rendabiliteit staat onder druk voor de zuivelsector

Melkvee Zuivelproducten blijven duidelijk hun plaats behouden in onze koelkasten. Afgelopen jaar consumeerde maar liefst 72% van de Belgen dagelijks zuivel. Ook wereldwijd blijft de vraag stijgen. Toch bevindt de sector zich op een kantelpunt. De nettomarge van de zuivelindustrie blijft immers laag, waardoor de sector economisch onder druk staat. Bovendien wegen ook tal van Belgische en internationale onzekerheden op de toekomst.
Meer artikelen bekijken