Meer dan helft van Belgen eet minstens 4 keer per week vlees
Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees (inclusief gevogelte). Vlees eten zit in zijn routine en behoort tot zijn eetcultuur. Daarnaast zijn ook smaak en voedzaamheid belangrijke redenen van de Belg om voor vlees te kiezen.

In 2022 kocht de Belg 4,2 kg rundvlees, 5,8 kg varkensvlees, 0,5 kg kalfsvlees, 5,7 kg mengelingen van voornoemde verse vleessoorten en 8,9 kg vers gevogelte om thuis te verbruiken. Op langere termijn zien we een lichte verschuiving van varkens- en rundvlees (en mengelingen) naar gevogelte en vegetarische vleesvervangers hoewel het verbruik van rund- en varkensvlees tezamen de laatste jaren wel stand houdt. Vlees blijft een belangrijke eiwitbron. 57% van de Belgen let bij zijn aankoop van vers vlees op de herkomst. 94% daarvan heeft een...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement