Startpagina Bedrijfsnieuws

Royal A-ware koopt Spaanse zuivelfabriek van Danone

Het Nederlandse familiebedrijf Royal A-ware neemt de zuivelfabriek in het Spaanse Salas over van zuivelproducent Danone. In de fabriek produceerde Danone onder andere kwark en desserts.

Leestijd : 1 min

Royal A-ware wil ivesteren in de fabriek om ze duurzamer en toekomstbestendig te maken. In Salas wil Royal A-ware vanaf 2024 mozzarella van koemelk produceren. De melk die verwerkt zal worden in Salas zal afkomstig zijn van melkveehouders uit de regio. Gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders starten op een nader te bepalen moment.

De Nederlandse melkophaler is ook in ons land actief. Royal A-ware is naar eigen zeggen de tweede grootste zuivelverwerker in Vlaanderen. Vanuit 4 locaties in België leveren ze melk, yoghurt, plattekaas, room en melkpoeder aan klanten in binnen- en buitenland.

Een zo breed mogelijke productportfolio

"Deze aankoop past in de strategie van Royal A-ware om klanten met een zo breed mogelijke productportfolio te bedienen. We gaan in Salas mozzarella produceren voor de retail en voor foodservice klanten wereldwijd. Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op hun behoeften, gaan we investeren in deze zuivelfabriek. Hiermee bieden we melkveehouders in de regio voor de langere termijn groeimogelijkheden", zegt Jan Anker, CEO Royal A-ware

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken