Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel-melkprijs zakt met 50 cent/100 l in april

De Raad van Bestuur van Milcobel besliste op 18 april over de melkprijs voor deze maand. Milcobel zal voor de lopende leveringen van april een standaard melkprijs hanteren van 40,00 euro/100 l. Dit betekent een daling met 50 cent tegenover maart.

Leestijd : 2 min

Een standaard melkprijs van 40 euro/100 l komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 44,23 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor april bedraagt 5,2632 euro/kg.

Net als bij andere zuivelverwerkers dalen de Milcobel-melkprijzen al sinds vorig najaar. In oktober 2022 bedroeg de standaard melkprijs nog 56,5 euro/100 l.

Milcobel volgt de volatiele markt

In de maandelijkse aankondiging van de melkprijs geeft de zuivelcoöperatie hier de nodige duiding bij. “De zuivelmarkten blijven vandaag hangen op lage niveaus. Voorspellingen op de lange termijn blijken bovendien moeilijk. Die onduidelijke marktrichting doet kopers verder aarzelen, wat nog steeds voor een negatieve impact zorgt op het hele marktgebeuren van vraag en aanbod.

Tegelijkertijd blijft Milcobel in deze minder gunstige marktsituatie volop verder streven naar efficiëntie in haar bedrijfsvoering. Dit in het belang van onze leden-coöperanten en de verdere toekomstplannen van Milcobel.”

Inmiddels zijn de aanpassingswerken op de site in Langemark volop aan de gang, dit in het kader van het samenwerkingsakkoord met ARLA. De mozzarellafabriek wordt klaargestoomd voor de productie van hoog geconcentreerd wei-permeaat.

Daarnaast wordt ook de laatste hand gelegd aan het Mozzarella Experience Center waarvan de opening voorzien is in mei. Met dit Mozzarella Experience Center verstevigt Milcobel verder zijn positie als dé referentie op vlak van industriële mozzarella-toepassingen.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken