Startpagina Bedrijfsnieuws

CNH Industrial kondigt vertrek uit Rusland aan

CNH Industrial kondigde via een persbericht aan dat het haar bedrijfsactiviteiten in Rusland afstoot. Dit volgt op de aankondiging van het bedrijf in maart 2022 dat het de leveringen aan deze markt stopzette.

Leestijd : 1 min

Tot maart 2022 had CNHi een hoofdkantoor in de regio Moskou, waar het de import en distributie van zijn producten (vooral gekend van de merken New Holland, CaseIH, Steyr) in Rusland, regionale zakelijke activiteiten en commerciële financiering beheerde. Dit omvatte ook productielocaties voor landbouwmachines en -werktuigen en bouwmachines, en een onderdelenmagazijn. Op deze sites werkten ongeveer 200 medewerkers.

Eind februari 2022 – na de start van de oorlog met Oekraïne – schortte het bedrijf alle verzendingen naar Rusland op. Maar tot op de dag van vandaag werden de betaling van de salarissen van werknemers en andere administratieve kosten in Rusland nog gegarandeerd.

Voor het fiscale jaar 2021, het laatste volledige bedrijfsjaar, genereerden de Russische activiteiten een omzet van ongeveer 380 miljoen dollar, wat neerkomt op 2% van de geconsolideerde omzet van het bedrijf in 2021. Tijdens het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022 boekte CNH Industrial nog kosten voor een bedrag van 71 miljoen dollar.

Goed een jaar later vertrekt CNH Industrial nu volledig uit Rusland.

AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken