Startpagina Onderwijs

Sint-Jozef Geel: Leerlingen nemen voor tweede maal deel aan Ovinpiades

Op 25 februari namen 2 leerlingen van Sint-Jozef Geel, Seppe van Gestel en Silke Horemans, deel aan de Ovinpiades in Parijs. Dat was de tweede maal dat er leerlingen van onze school deelnamen aan deze wedstrijd.

Leestijd : 1 min

De Franse ‘Ovinpiades des Jeunes Bergers’ in Parijs zijn enorm populair en waren dit jaar al aan hun 18de editie toe. Jaarlijks brengt de talentenwedstrijd voor jonge schapenhouders zo’n 700 Franse studenten naar de Parijse landbouwbeurs SIA. Sinds 2018 staat deze wedstrijd ook open voor internationale deelnemers.

Theoretische en praktische proeven

Naast een theoretische proef moeten de deelnemers ook 4 praktische proeven afleggen, zoals het hanteren van schapen, klauwverzorging uitvoeren en schapen sorteren en een keuze maken van de slachtlammeren.

Zowel Seppe als Silke hebben deze proeven vlot afgelegd. We zijn dan ook heel fier dat Seppe 2de werd in deze internationale wedstrijd!

Joris Arnauts (Sint Jozef Geel)

Lees ook in Onderwijs

LTI Oedelem: jongeren kiezen bewust voor landbouwrichting op school

Onderwijs Het LTI Oedelem biedt als secundaire school de richting Landbouw aan in zowel de D/A- als A-finaliteit. Meer en meer zien leerkrachten de klassamenstelling veranderen. Waar LTI Oedelem startte als dé school waar alle landbouwerszonen en -dochters op school zaten, trekt de school meer en meer leerlingen aan die geen voorkennis hebben van landbouw.
Meer artikelen bekijken