Startpagina Bedrijfsnieuws

Compacte verreiker TL25.60, nu ook voor de agrarische sector

Bobcat heeft de nieuwe TL25.60 AGRI supercompacte verreiker geïntroduceerd. Door de introductie van dit nieuwe model bestaat de hele AGRI-lijn Bobcat-verreikers nu uit 8 modellen met een nominaal hefvermogen van maximaal 4,3 ton en een hefhoogte van maximaal 7,5 m.

Leestijd : 3 min

De TL25.60 AGRI is de meest compacte in de reeks en wordt aangedreven door de D24 Stage V-dieselmotor. De machine heeft een vermogen van 56 kW (75 pk), een nominale bedrijfscapaciteit van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,9 m en een volledig uitgeschoven bereik van 3,3 m.

“Het innovatieve design van de TL25.60 AGRI is gebaseerd op de inventarisatie van de wensen van onze klanten en op de eisen in de agrarische sector. Hierdoor is de nieuwe verreiker eenvoudig in gebruik en biedt hij een uitstekende stabiliteit, optimaal comfort en een hoge productiviteit voor alle werkzaamheden op de boerderij”, zegt Florian Hilbert, product manager Telehandlers bij Bobcat EMEA.

Speciale AGRI-functies

De TL25.60 AGRI volgt op de succesvolle introductie eind 2022 van de TL25.60 voor de bouw, materiaalhandling en de verhuur. De TL25.60 AGRI is, net als de versie voor de bouw, compact en veelzijdig, maar de machine biedt daarnaast speciale functies voor de land- en tuinbouw en de veehouderij: hulphydrauliek vooraan met een hydraulisch debiet van 80 l/min, standaardfunctie voor het intrekken van de giek met demping, keuze uit 3 AGRI-afwerkingsniveaus, een ruime keuze uit banden, een stoel met luchtvering, cab+ AGRI-optie met alle vereiste AGRI-functies in de cabine, een elektrische spiegel met ontdooifunctie en een handgashendel.

De TL25.60 AGRI biedt veel comfort en heeft een ruime cabine, die zonder treden toegankelijk is via de grote deur met ergonomische handgrepen. De cabine is standaard uitgerust met een kantelbare stuurkolom en optioneel met een telescopische, die voor optimaal comfort van de bestuurder kan worden ingesteld.

Innovatieve bediening

De cabine van de TL25.60 is identiek aan de cabines van grote Bobcat-verreikers en is daardoor zeer ruim voor een compacte machine. Met het intuïtieve besturingssysteem van de TL25.60 AGRI kunnen bestuurders de bediening en de joysticks snel onder de knie krijgen; dus ook relatief onervaren bestuurders. De machine biedt tevens een uitstekend zicht, grote spiegels, een achteruitkijkcamera en krachtige ledverlichting, zodat alle medewerkers de machine zonder problemen de hele dag door op de boerderij kunnen gebruiken.

Gebruikers van de TL25.60 AGRI beschikken over innovatie en moderne apparatuur, die hun werkzaamheden vereenvoudigen, zoals onder meer Bobcat-functies, zoals maximale hefhoek en terugkeer naar de grondfuncties, giekophanging, giekzweefstand en het automatische omkerende ventilatorsysteem van de machine. Deze functies worden gecombineerd met een hoge productiviteit door de indrukwekkende laadcapaciteit en snelle cyclustijden dankzij de functie voor debietdeling, waarmee de TL25.60 AGRI standaard uitgerust is. De soepele hydrostatische transmissie en debietdeling garanderen precieze controle op iedere hoogte. Door dezelfde hoofdklep te gebruiken als bij de grotere modellen uit de Bobcat-serie, heeft de TL25.60 AGRI de beste cyclustijden op de markt. De hoge duw- en uitbreekkracht van de TL25.60 AGRI geven bestuurders altijd het nodige vermogen.

Gebruikers van de TL25.60 AGRI beschikken over innovatie en moderne apparatuur, die hun werkzaamheden vereenvoudigen.
Gebruikers van de TL25.60 AGRI beschikken over innovatie en moderne apparatuur, die hun werkzaamheden vereenvoudigen. - Foto: Bobcat

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud van de TL25.60 AGRI is eenvoudig dankzij de rechtstreekse toegang tot alle belangrijke onderdelen rondom de motor. Verder kunnen bestuurders door de grote motorkap en het handige ontwerp van de onderhoudsklep eenvoudig zelf periodieke onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

De robuuste constructie en uitstekende bescherming van de machineonderdelen door het gelaste kokerprofielframe maken deel uit van de hoge standaard voor kwaliteit en robuustheid van alle Bobcat-machines, en dus ook van de TL25.60 AGRI. Omdat de essentiële onderdelen goed zijn beschermd, kan de machine zelfs in de zwaarste omstandigheden en omgevingen veilig worden geopend.

De TL25.60 AGRI is, net als de versie voor de bouw, compact en veelzijdig, maar de machine biedt daarnaast speciale functies voor de land- en tuinbouw en de veehouderij.
De TL25.60 AGRI is, net als de versie voor de bouw, compact en veelzijdig, maar de machine biedt daarnaast speciale functies voor de land- en tuinbouw en de veehouderij. - Foto: Bobcat

Door de in het ontwerp van de TL25.60 AGRI ingebouwde veelzijdigheid kan de bestuurder kiezen uit veel verschillende aanbouwdelen en uit verscheidene onderstellen. Met het Bob-Tach-onderstel kunnen gebruikers zelfs de meest geavanceerde aanbouwdelen bevestigen, waarmee ze alle werkzaamheden op de boerderij kunnen uitvoeren. ”De TL25.60 AGRI is een machine die in elke situatie op de boerderij te vertrouwen is. De superieure stabiliteit, de balans en het zicht bieden rust en veiligheid”, besluit Florian Hilbert.

Bobcat

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Arvesta start bouw nieuwe eiwitinstallatie in Mettet

Bedrijfsnieuws Full service provider voor boer en tuinder Arvesta kondigt de bouwstart van een ultramoderne eiwitinstallatie in de voormalige zadenfabriek van Mettet (provincie Namen) aan. De installatie zal de productie van hoogwaardige eiwitconcentraten, zowel voor dierlijke als voor humane consumptie, mogelijk maken.
Meer artikelen bekijken