Startpagina Veeteelt

Nieuwe items op verplaatsings- en identificatiedocumenten

DGZ Rund ging aan de slag met de verbetervoorstellen die ze mochten ontvangen over het verplaatsings- en identificatiedocument. Hier krijg je een overzicht van de wijzigingen.

Leestijd : 1 min

Het verplaatsings- en identificatiedocument ziet er vanaf deze week een beetje anders uit. Wat is er veranderd?

Het verplaatsingsdocument

Het oormerknummer van het dier staat voortaan in de rechterbovenhoek van het verplaatsingsdocument.

Het versienummer werd toegevoegd, zowel op het verplaatsingsdocument als op het vertrekluik.

Het oormerknummer van de moeder werd toegevoegd aan het verplaatsingsdocument.

In het veld om de info in verband met het vertrek van een dier aan te vullen werd verduidelijkt waar de vertrekdatum precies moet worden ingevuld. Indien het dier reeds in de handel circuleert, wordt de datum voorgedrukt. Het is voortaan ook duidelijker dat de overlater van het dier in dit vak dient te handtekenen.

Het identificatiedocument

Op het identificatiedocument voor export wordt de vertrekdatum ook voorgedrukt met de datum van vertrek vanop het laatste beslag of, indien dit nog niet werd geregistreerd, met de datum van de eerste beweging in de handel.

Ook aan het identificatiedocument werd het oormerknummer van de moeder toegevoegd.

Heb je nog documenten met de vorige opmaak? Geen probleem, die kan je blijven gebruiken. Ook de oude paspoorten met vignet kan je blijven gebruiken als verplaatsingsdocument wanneer je een dier verhandelt.

DGZ

Lees ook in Veeteelt

Q-koorts bij Nederlandse melkschapen

Actueel Op een melkschapenbedrijf in Brakel (Nederland) is Q-koorts vastgesteld. De besmetting werd gevonden via de landelijke tankmelkmonitoring uitgevoerd door Royal GD. Het nationaal referentielaboratorium voor dierziekten Wageningen Bioveterinary Research (WBVR, deel van Wageningen University & Research) heeft de diagnose inmiddels bevestigd.
Meer artikelen bekijken