Boerke Waas maakt gekookt spek opnieuw hip
Gekookt spek is opnieuw hip in het Waasland. Daar zorgen 6 slagers voor. Zij blazen de aloude traditie van het gekookte spek nieuw leven in en worden daarvoor beloond met het label van officieel erkend streekproduct.

Vlees koken is een oude bewaringstechniek van toen er nog geen koelkasten en diepvriezers bestonden. Andere manieren om vlees langer te kunnen bewaren, waren pekelen (zouten) en roken. Het koken van spek werd als bewaartechniek vooral in de winter gebruikt op boerderijen in het Waasland. Gekookt spek was tot voor kort enkel te verkrijgen bij een beperkt aantal slagers, maar de 6 Wase slagerijen van Boerke Waas zetten de bereiding opnieuw op de kaart.
Idee begon te leven op een fietsnamiddag...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




