Startpagina Actueel

Steunpunt Korte Keten tevreden met aanpassing VLIF-steun voor korte keten

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid houdt voortaan nog meer rekening met landbouwers die hun bedrijf willen verbreden. De nieuwe regeling versoepelt de voorwaarden om VLIF-steun te mogen aanvragen voor korteketenondernemers. Bovendien komen korteketeninvesteringen in aanmerking voor verhoogde VLIF-steun. Dit zijn positieve stimulansen voor deze bedrijfstak in land- en tuinbouw.

Deze regeling verlaagt de drempels om de stap te zetten naar nieuwe toekomstgerichte verdienmodellen in land- en tuinbouw. Hiermee zet de overheid een verdere stap in de erkenning van het maatschappelijk belang van de korte keten. 3 aanpassingen aan de regeling springen in het oog.

“Het volstaat voortaan om een minimale Standaard Verdiencapaciteit (SVC) van 20.000 euro uit landbouw aan te tonen. Ook de zogenaamde nieuwe boeren moeten bij aanvraag van VLIF-steun bewijzen dat zij dit minimale inkomen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken