Startpagina Mechanisatie

Europese tractorverkoop bleef hoog in 2022, maar lag lager dan in 2021

Volgens opgave van de nationale autoriteiten werden in 2022 net geen 215.000 verkopen van nieuwe tractoren opgetekend in Europa. Dat meldt CEMA in een halfjaarlijks rapport dat ze eerder dit voorjaar uitbrachten. CEMA is de vereniging van Europese landbouwmachinefabrikanten.

De organisatie gaat ervan uit dat van de 215.000 verkochte tractoren het 165.200 keer daadwerkelijk over landbouwtractoren gaat (zie tabel). De andere ‘registraties’ zijn deze van een variatie aan voertuigen die soms als ‘tractor’ worden ingeschreven. Denk hierbij aan quads, side-by-sidevoertuigen, vrijetijds- en dienstvoertuigen, verreikers en andere.

Van de 215.000 verkochte units hadden 59.300 tractoren een vermogen onder de 50 pk (37 kW) en dus 155.700 tractoren een vermogen dat hoger lag....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Mechanisatie

Colruyt test elektrische zelfrijdende tractor

Mechanisatie Retailgroep Colruyt is in het Oost-Vlaamse Deinze gestart met het uittesten van een elektrische, zelfrijdende tractor. Het voertuig zal in een boomgaard maaien, spuiten en fruit transporteren. Een primeur in Europa, zegt de Amerikaanse constructeur Monarch.
Meer artikelen bekijken