Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel-prijs zakt onder 40 euro/100 l

De Raad van Bestuur van Milcobel besliste op 16 mei over de melkprijs voor de maand mei. De coöperatieve zuivelverwerker zal voor de lopende leveringen van mei een standaard melkprijs hanteren van 39,00 euro/100 l. Hiermee zakt de prijs voor het eerst sinds lang onder de drempel van 40 euro.

Leestijd : 1 min

Een standaard melkprijs van 39 euro/100 l komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 43,20 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,1316 euro/kg.

Melkprijzen verder in dalende lijn

De dalende trend die startte in het najaar 2022, wordt dus verdergezet.

In de maandelijkse aankondiging van de melkprijs stelt de zuivelcoöperatie: “Overal zien we – onder invloed van de internationale zuivelmarkten – een verdere daling van de melkprijzen. De situatie blijft dermate volatiel, dat niemand zich vandaag waagt aan voorspellingen voor de komende maanden. Anderzijds blijven de kosten op het melkveebedrijf hoog en zorgt de impact van het slechte weer op de voorjaarswerkzaamheden voor bijkomende onzekerheid.”

Milcobel blijft het belang en het inkomen van zijn leden-melkveehouders voorop stellen en voert daarom voor mei een minimale prijsdaling met een euro door. Met 39 euro/100 l als standaardprijs en de additionele premies presteert Milcobel verder in lijn met de internationale concurrentie. Dit is het resultaat van doorgedreven inspanningen op vlak van bedrijfsefficiëntie en teamwork van de Milcobel-medewerkers stelt de zuivelaar.

Milcobel/AV

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken