Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuw type veegborstel bij Fliegl

Sinds kort heeft Fliegl een nieuw type veegborstel in het programma, namelijk het type KEH 700.

Leestijd : 1 min

Het betreft een compacte, robuuste veegborstel met een diameter van 700 mm en is zoals de andere Fliegl borstels hydraulisch aangedreven. De aandrijfmotor zit ingewerkt in de borstelas zodat deze beschermd is tegen beschadiging en de buitenbreedte van de machine daardoor beperkt blijft.

De behuizing is zoals steeds warm gegalvaniseerd wat een lange levensduur garandeert.

De borstel is enkel leverbaar met een driepuntsbok en kan zowel in de fronthef als achteraan de trekker worden aangebouwd. Voor de diepteregeling zijn er 2 zware volrubber steunwielen voorzien.

Door het ontbreken van een opvangbak blijft de machine bij frontaanbouw zeer kort bij de trekker wat hem zeer geschikt maakt voor veegwerk in de wegenbouw. De combinatie van versterkte kunststof bezemharen en de grote diameter zorgen voor een agressief veegwerk.

De Fliegl KEH 700 is standaard hydraulisch zwenkbaar en is beschikbaar in werkbreedtes van 2,30 m , 2,80 m en 3,30 m.

Ludo Pauwels

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Europese Commissie wil glyfosaat 10 jaar langer vergunnen

Milieu De Europese Commissie stelt de EU-landen voor om de vergunning van glyfosaat, het actieve bestanddeel van de veelbesproken onkruidverdelger Roundup, met 10 jaar te verlengen. Op 22 september wordt het voorstel voor het eerst formeel besproken door de lidstaten, in oktober wordt er gestemd. Het Belgische standpunt moet nog worden bepaald.
Meer artikelen bekijken