Startpagina Voor ons gezin

Kaasdip met kruidige aardbeien

Zin in een heerlijk, fris hapje dat ook nog eens makkelijk klaar te maken is? Dan is deze kaasdip met aardbeien iets voor jou. We gingen hier aan de slag met geitenkaas recht van bij de boer. na 20 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

100 g zachte geitenkaas

75 g Griekse yoghurt

10 blaadjes munt

0,25 kl chilivlokken

0,50 kl roze peper

400 g aardbeien

1 citroen

2 el zonnebloempitten

olijfolie

zout

crackers

Hoe ga je te werk?

Meng voor de dip de geitenkaas met de Labneh of yoghurt en kruid bij met peper en zout.

Rasp de citroen tot je 1 koffielepel hebt.

Rooster de zonnebloempitjes in een droge pan. Hak ze grof en meng met een snuf zout, de chilivlokken en roze peper.

Snijd de aardbeien in partjes en meng ze met de citroenzeste en 1 eetlepel olijfolie.

Smeer de zachte geitenkaas open op een bordje en beleg met de aardbeien en muntblaadjes.

Bestrooi met de zonnebloempitjes en chili. Besprenkel met olijfolie. Serveer met de crackers.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken